جی پی اس یا دستگاه ردیاب وسیله ای برای تعیین موقعیت ماشین و حیوان ها و یا انسان است. امروزه برخی نسبت به استفاده از این دستگاه و تاثیری که بر روی بدن انسان ممکن است داشته باشد نگرانند. مسلما استفاده بیش از حد و متوالی از یک دستگاه یا وسیله ممکن است زیان بار باشد و همین در مورد دستگاه های جی پی اس نیز صدق می کند.
در ادامه این مقاله شما را با تاثیر استفاده از جی پی اس روی سلامتی بدن انسان آشنا خواهیم کرد.
نحوه کار کرد ردیاب یا جی پی اس
برای برسی تاثیر رد یاب بر روی سلامت ابتدا باید با نحوه کارکرد این دستگاه آشنا شوید. سامانه موقعیت یاب جهانی یا به اختصار جی پی اس از سال ۱۹۹۴ به دنیای ما وارد شد و از همان زمان کمک بسیاری به افراد انجام داد. سیستم جی پی اس از ۲۴ ماهواره تشکیل شده که در زمین دور می زنند. این ماهواره ها وظیفه پخش اطلاعات را به عهده دارند که به عنوان طول و عرض بلندای جغرافیایی گیرنده های روی زمین نشان داده می شود.
گیرنده ها همان ردیاب ها هستند و تنها سیگنال های الکترومغناطیسی را دریافت می کنند و به وسیله آن موقعیت جغرافیایی را به نمایش می گذارند. استفاده از این امواج رایگان است و نیاز به پرداخت هزینه ندارد.
جی پی اس چه تاثیری بر روی بدن انسان دارد؟
امواج الکترومغناطیس بر روی بدن تاثیر گذار هستند و دریافت دراز مدت این امواج و در معرض قرار گرفتن آن باعث بروز سرطان و انواع مختلف بیماری های خطرناکی خواهد شد.اما این امواج هنگامی خطرناک هستند که انتقال یابند مثل گوشی موبایل که در روز مقداری از این موج ها را گسیل می دارد در حالیکه تنها دریافت این اطلاعات هیج گونه تاثیری بر روی بدن ندارد و همان طور که در مورد نحوه کارکرد این وسیله مطالعه کردید این دقیقا کاری است که ردیاب ها انجام می دهند و آن ها وظیفه دریافت دارند بدون اینکه در انتقال امواج نقشی داشته باشد. پس می توانید مطمئن باشید که کنترل کارمندان با استفاده از ردیاب و یا کنترل حیوان و یا ماشین ها هیچ تاثیر مضری روی سلامتی آن ها نخواهد گذاشت.
تاثیر استفاده از ردیاب بر روی مغز
استفاده دراز مدت از هر وسیله ای گرچه هیچ خطری نیز به همراه نداشته باشد ممکن است آسیب رسان باشد و این در مورد دستگاه های موقعیت یاب یا جی پی اس ها نیز صدق می کند.
برای مثال محققان برای برسی تاثیر ردیاب روی مغز آزمایشی انجام دادند به این ترتیب که عملکرد مغز ۲۴ داوطلب را هنگام استفاده مداوم از ردیاب زیر نظر گرفتند. در این آزمایش تمرکز اصلی دانشمندان بر روی عملکرد بخش هیپوکامپوس مغز بود که وظیفه راهبری و حافظه را بر عهده دارد.
در این آزمایش مشخص شد هنگامی که داوطلبان از نرم افزار ردیابی برای تشخیص موقعیت و مقصد به صورت مداوم استفاده می کردند بخش هیپوکامپوس از کار می افتاد و و ضعیف می شد اما هنگامی که این افراد مدت طولانی از این دستگاه استفادهه نکردند این بخش از مغز دوباره شروع به کار نمود.
در نتیجه استفاده مکرر از این سیستم باعث بروز آلزایمر در سنین بالاتر شود و دردسر افرین است.
تشخیص بیماری با جی پی اس
در دنیای امروزی جی پی اس ها نه تنها به سیستم ایمنی بدن آسیب نمی رسانند بلکه از آن ها در تشخیص بیماری و درمان نیز استفاده می کنند. پژوهشگران ام ای تی نوعی ردیاب اختراع کرده اند که به صورت بی سیم کار می کند، این سیستم برای بررسی سلامت سیستم ایمنی بدن به کار گرفته می شود.
در واقع به این دلیل که روش های کنونی جستجو داخل بدن انسان بسیار تهاجمی هستند و کاربران برای ارسال دوربین ها از حلق و جراحی استفاده می کنند جایگزین کردن روشی که استفاده از آن راحت و کم ترین آسیب را به بدن وارد کند بسیار سودمند است.
نتیجه گیری
همان طور که در این مقاله مطالعه نمودید جی پی اس ها در نجات انسان و حیوانات تاثیر بسزایی دارند و نه تنها مضر نیستند بلکه در خدمت سلامتی بدن نیز خواهند بود وبسیاری از مقاله های معتبر داخلی و خارجی به معرفی و بررسی انواع ردیاب به طور کامل پرداخته اند.