لوازم جانبی ردیاب, مقاله

بررسی انواع ریموت کنترل و مقایسه آن ها

انواع ریموت

 

 

امروزه ریموت یکی از تجهیزات کاربردی است و جایگاه ویژه ای در زندگی افراد به دست آورده است. اگر میخواهید با انواع ریموت کنترل آشنا شوید و کاربردهای هر کدام را بدانید در ادامه مقاله همراه ما باشید تا بتوانید انواع ریموت کنترل را بشناسید و به راحتی آن ها را مقایسه کنید.

 

ریموت دزدگیر

ریموت کنترل

 

ریموت کنترل چیست؟

(remote control) همانطور که از اسم آن پیداست به معنای کنترل از راه دور است. این وسیله یک دستگاه الکترونیکی است که به شما امکان کنترل و مدیریت دستگاهی را می‌دهد که به آن متصل است. یا به طور ساده تر وسیله ای کوچک و قابل حمل است که توسط آن میتوان کنترل هر وسیله ای را از راه دور به دست گرفت.این دستگاه معمولاً دکمه‌ها و کلیدهای مختلفی دارد که با فشار دادن آنها، دستورات مورد نظر به دستگاه ارسال میشود. به عنوان مثال، با استفاده از ریموت کنترل تلویزیون، می‌توانید کانال‌ها را تغییر دهید، صدا را تنظیم کنید و دستورات دیگری را به تلویزیون بدهید. همچنین می‌تواند برای کنترل دستگاه‌های دیگری مانند ردیاب­ها، دزدگیرها، درب پارکینگ، کرکره برقی، کولر، رادیو، DVD  پلیر، تلفن همراه و غیره استفاده شود.

نحوه کارکرد ریموت کنترل به چه صورت است؟

به طور کلی کارکرد ریموت در ۵ مرحله خلاصه میشود

۱.انتقال فرمان حرکت توسط ریموت کنترل

۲.فرستادن فرمان حرکت توسط سیگنال­های ماکروویور به رسیور

۳.دریافت فرمان حرکت توسط رسیور و دکود کردن آن

۴.فرستادن فرمان حرکت توسط رسیور به مرکز کنترل

۵.انجام عملیات توسط مرکز کنترل

ریموت کنترل از فناوری بی‌سیم استفاده می‌کند تا دستورات را به دستگاه مورد نظر ارسال کند. این دستگاه دارای یک فرستنده است که دستورات را به صورت سیگنال‌های الکترونیکی تولید می‌کند و از طریق امواج رادیویی یا اینفرارد به دستگاه مقصد ارسال می‌کند.

دستگاه مقصد، دارای یک گیرنده است که سیگنال‌های ریموت کنترل را دریافت می‌کند. سپس، این سیگنال‌ها توسط یک مدار داخلی تفسیر می‌شوند و دستورات مربوطه به دستگاه را اجرا می‌کنند.
در کل، ریموت کنترل با استفاده از فرستنده و گیرنده‌ای که در دستگاه مقصد نصب شده است، امکان کنترل و مدیریت دستگاه را از راه دور فراهم می‌کند.

 

انواع ریموت کنترل

ریموت کنترل بلوتوثی:

ریموت کنترل بلوتوثی از فناوری بلوتوث برای ارسال سیگنال ها و دستورات به دستگاه هدف استفاده می کند. نحوه کارکرد آن به شرح زیر است:

  1. ابتدا، ریموت کنترل بلوتوثی باید با دستگاه هدف جفت شود. این عمل معمولاً با فشار دادن چند دکمه خاص در ریموت کنترل و دستگاه هدف صورت می گیرد.
  2. پس از جفت شدن، رابط بلوتوث در ریموت کنترل و دستگاه هدف به یکدیگر متصل می شوند. این ارتباط بلافاصله بین دستگاه های مشابه برقرار می شود.
  3. حالا ریموت کنترل آماده استفاده است. با فشار دادن دکمه های مختلف روی ریموت کنترل، سیگنال های الکترونیکی توسط رابط بلوتوث ارسال می شوند.
  4. و نهایتا دستگاه هدف دریافت سیگنال ها و دستورات از ریموت کنترل بلوتوثی و عمل مورد نظر را انجام می دهد.

ریموت های بلوتوثی نسبت به مدل های متنوع دیگر محبوب تر هستند و دلیل محبوبیت و استقبال از این ریموت ها، سهولت کپی برداری از آن هاست. چرا که ریموت های بلوتوثی قابلیت کپی کردن فرکانس های منتشر شده را دارند و اهمیت این موضوع هنگامی است که ریموت گم یا دزدیده شود. در این صورت شما به راحتی میتوانید فرکانس های ریموت را روی ریموت جدید کپی کنید. این مساله نشان دهنده سهولت کاربرد آن ها است.

 

 

ریموت بلوتوثی

ریموت آلفا

 

 

ریموت کنترل اینفرارد یا مادون قرمز:

اشعه الکترومغناطیسی اینفرارد برای چشم انسان قابل مشاهده نیست و ما تنها میتوانیم گرمای آن را احساس کنیم. این اشعه بصورت متمرکز توسط ریموت تولید میشود و بعد از فشردن یکی از دکمه های آن و ارسال فرمان این فرمان به دستگاه گیرنده خواهد رسید. طول موج این اشعه معمولا بین ۷۵۰ تا ۱ میلی متر می باشد. تغییرات سیگنال، فاز و دامنه اشعه­های ارسالی به بخش گیرنده روی یک محور سینوسی نشان داده می شود. بعد از این که بخش گیرنده دستگاه، این اشعه ها را دریافت کرد، اطلاعاتی که به عنوان فرمان می باشد را پیدا می کند. از این نوع ریموت برای تجهیزات مختلفی مانند، درب، سیستم‌ های روشنایی، سیستم‌ های تهویه و تلویزیون یا سایر دستگاه‌ های گیرنده مجهز به ریموت کنترل استفاده می‌ کنند.

 

 

ریموت مادون قرمز

ریموت

 

 

ریموت کنترل هاپینگ کد:

این مدل ریموت کنترل از امنیت بسیار بالایی برخوردار است و غیر قابل کپی برداری است. روند کاری آن به این صورت است که بعد از هر بار استفاده از ریموت و ارسال فرکانس توسط آن، پارامترهای مختلف مربوط به این فرکانس تغییر میکند. برای مثال زمانی که برای اولین بار از ریموت استفاده می‌کنید، کد فرمان به همراه عدد یک ارسال می‌شود. در زمان فرمان بعدی که توسط ریموت اجرا می‌شود، عدد شمارنده یک واحد بیشتر می‌شود.

بنابراین با شناسایی سیگنال های دریافتی هم پیدا کردن عدد شمارنده غیرممکن است. مثلا اگر عدد شمارنده کدهاپینگ ۱۰ و کد فرمان ۱۰۰۱۱۰، برای باز کردن درب خودرو صادر شود. در فرمان بعدی با وارد کردن این سیگنال‌ها موفق به بازگشایی درب خودرو نخواهید شد؛ چراکه گیرنده انتظار دارد شمارنده هم‌اکنون عدد ۱۱ را ارسال کند. گیرنده با دریافت شمارنده تکراری تشخیص می‌دهد، سیگنال‌ها از طریق ریموت اصلی فرستاده نشده است. و ازآنجایی‌که ، کلید توافق شده بین دو دستگاه گیرنده و فرستنده را در دست ندارد؛ پس هرگز موفق به تولید عدد شمارنده نخواهد شد. عدد شمارنده، یک عدد ۳۲ بیتی است که از ۱ تا ۲ به توان ۳۲ شمارش را انجام می‌دهد و به صورت اتوماتیک ریست می‌شود.

 

 

ریموت پارکینگ

ریموت پارکینگ

 

 

ریموت کنترل لرنینگ کد:

در این نوع ریموت کنترل کد شناسایی سیگنال ها میان فرستنده و گیرنده از طریق نرم افزار مشخص می شود. روند تنظیم آن به این صورت است که با فشردن کلیدی که روی گیرنده قرار دارد آن را در حالت شناسایی قرار دهید و همزمان با زدن یکی از دکمه های روی ریموت، اطلاعات مرتبط با آن بر روی حافظه گیرنده ذخیره و نگهداری می شود. در نتیجه دستورات ارسالی از سمت فرستنده یا ریموت قابل دریافت می شود و می توان آن دستورات را دیکود یا رمزگشایی کرد. امنیت این نوع ریموت کنترل نسبتاً بالاست و تنها در شرایطی می‌ توان از آنها سوءاستفاده کرد که یک فرد متقلب به بخش گیرنده دسترسی پیدا کند و البته طریقه کدگذاری این تجهیزات را بداند. تعداد ریموت هایی که می توان آنها را توسط این گیرنده ها شناسایی کرد محدود است و معمولاً بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ ریموت می باشد.

 

 

ریموت لرنینگ کد

ریموت دزدگیر

 

 

ریموت کنترل کد فیکس:

در این مدل ریموت برای شاناساندن سیگنال های میان فرستنده و گیرنده به تعدادی سویچ روی دستگاه گیرنده و تعدادی جامپر روی فرستنده یا ریموت نیاز داریم. ابتدا باید سویچ های روی گیرنده را در وضعیت معلومی (روشن یا خاموش) قرار گیرند و جامپر هایی که بر روی ریموت هستند را مطابق وضعیت سویچ ها تنظیم کنید تا دستورات توسط ریموت برای گیرنده ارسال شود و گیرنده بتواند آن ها را دریافت و شناسایی کند. در این روش از لحیم کاری به جای ارتباط نرم افزاری استفاده میشود.

ازدیگر ویژگی هایی که ریموت کنترل های مدل Fix Code دارد این است که نمی شود بطور تکی یک ریموت را از رسیور حذف و غیر فعال کرد و در صورت به مشکل خوردن یک ریموت باید وضعیت همه ی جهنده ها و سوییچ های بکار رفته را دچار تغییر کرد تا بتوان ریموت اشکالی را غیرفعال نمود. امروزه استفاده از این مدل ریموت کنترل به پایین ترین حد ممکن رسیده است زیرا دارای نقاط ضعف بسیاری می باشد.

 

 

ریموت فیکس کد

ریموت کنترل

 

 

ردیاب های دارای ریموت آلفا:

ردیاب های مدل ۶۰۲، ۶۰۳ و ۶۰۵ آلفا همراه با ریموت به بازار عرضه می شوند.

 

 

ریموت آلفا

ریموت آلفا

 

ریموت های آلفا:

این مدل ریموت ها از فناوری بلوتوث استفاده می کنند. این مدل ریموت ها همانطور که به شرح آن پرداختیم بسیار محبوب هستند و استفاده آسانی دارند. ریموت هایی که همراه با محصول عرضه می شوند به صورت خودکار با دستگاه ردیاب ست شده اند و کد دهی و شناسایی آن ها انجام شده این در حالی است که شما به راحتی می توانید ریموت های مشابه را برای دستگاه ردیاب خود تعریف کنید همانطور که پیش تر گفته شد علت محبوبیت ریموت های بلوتوثی قابلیت کپی کردن فرکانس آن هاست بدین ترتیب نگران گم کردن ریموت خود نباشید.

 

نحوه ست کردن ریموت بلوتوثی ردیاب آلفا

دکمه sos متصل به دستگاه (مطابق شکل) را با کمی فاصله مثلا هر یک ثانیه یکبار تا ده بار فشار دهید و بعد بوق کشیدن آژیر ردیاب دکمه فعال کردن یا قفل بسته ریموت را فشار دهید. اگر انجام نشد کد begin123456 را به سیمکارت داخل ردیاب ارسال کنید و تنظیمات را تکرار کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با بخش فروش آلفا به شماره ۰۹۱۲۰۹۱۰۸۸۱ تماس بگیرید یا در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید.

 

 

ست کردن ریموت

کد دهی به ریموت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *