لوازم جانبی ردیاب

همه چیز درباره آنتن Gsm

آنتن جی اس ام-Gsm

اگر میخواید همه چیز را به طور خلاصه در مورد آنتن جی اس ام و کاربرد آن در ردیاب بدانید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

Gsm مخفف Global System for Mobile که یعنی سیستم جهانی ارتباطات سیار. این سیستم در واقع یک مودم سیار است. که نخستین بار توسط سازمان استاندارد سازی اروپا به کار برده شد و این سازمان توانست استاندارد جدیدی برای ارتباطات سیار ارائه کند. پایانه موبایل Gsm این روزها کاربرد زیادی دارد.

ارسال و دریافت پیام کوتاه از طریق Gsm برای دسترسی همه جانبه به وسایل و کنترل تردد در اتاق سرور قرار دارد. این سیستم از طریق شماره تلفن همراه و پیام کوتاه کاربر را از آخرین وضعیت محیطی آگاه کند. وبا ارسال پیامک کاربر را از هشدارهای سنسورهای شرایط محیطی باخبر کند. قبل از Gsm ارتباطات تنها به صورت آنالوگ ممکن بود. اما با ظهور نسل دوم شبکه های تلفن همراه انتقال دیجیتالی ارتباطات هم ممکن شد. سیستم Gsm نحوه عملکرد شبکه های تلفن همراه نسل دوم یعنی همان ۲G را مشخص میکند. و به طور گسترده در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد.

بدیهی است اینترنت نسل دوم یا شبکه های ۲G خدمات را نسبت به سایر شبکه های ارائه دهنده به کندی ارائه میدهند. و تا حدودی منسوخ شده اند. اما با وجود تمامی پیشرفت های تکنولوژی Gsm به دلیل سادگی، در دسترس بودن و مقرون به صرفه بودن همچنان یکی از پرکاربردترین فناوری ها و یکی از مهره های کلیدی ارتباطات تلفن همراه و اینترنت اشیاست.

آنتن جی اس ام-Gsm

جی اس ام چگونه کار میکند؟

Gsm اطلاعاتی را که از ماشین دیجیتال دریافت میکند به موج فرکانسی تبدیل میکند و از طریق بستری این اطلاعات را منتقل میکند و مجددا همان اطلاعات را بصورت فرکانس از همان بستر دریافت و به صورت اطلاعات دیجیتالی قابل فهم برای ماشین تبدیل میکند.

چهار بخش اصلی در شبکه Gsm

ایستگاه سیار(Mobile Station)

این دستگاه به یک گیرنده و پردازنده و واحد نمایش مجهز شده است و نقطه دسترسی کسی است که میخواهد به این شبکه متصل شود. ایستگاه های سیار با استفاده از سیمکارت بعنوان ماژول شناسه مشترک اطلاعات شناسایی کاربر تلفن همراه را در اختیار شبکه میگذارد و به دستگاه اجازه اتصال به نزدیک ترین زیر سیستم ایستگاه پایه را میدهد.

زیر سیستم پایه (Bss)

زیر سیستم ایستگاه پایه وظیفه کنترل ترافیک داده بین تلفن همراه و NSS و ترسیم اتصال بین شبکه و ایستگاه تلفن همراه را از طریق هوا بر عهده دارد.

Bss شامل ایستگاه های گیرنده پایه و یک کنترل کننده ایستگاه پایه است. ایستگاه های گیرنده دارای اجزایی مثل گیرنده ها و آنتن هستند که به دستگاه های متصل به شبکه امکان ارسال و دریافت سیگنال ها را میدهد. همچنین کنترل کننده ایستگاه پایه به گیرنده پایه اجازه کنترل و پخش سیگنال ها را از طریق شبکه و زیر سیستم میدهد.

زیر سیستم تعویض شبکه (Nss)

Nss یا شبکه اصلی به کاربران خود امکان برقراری ارتباط از طریق تلفن ثابت یا همراه را میدهد. به طور کلی کلیه توابع مربوط به پایگاه داده از احراز هویت تا رمزگذاری و سرویس های رومینگ را کنترل میکند که کمک زیادی به ایجاد اتصال بهتر بین دو ایستگاه تلفن همراه میکند.

زیر سیستم عملکرد و پشتیبانی (Oss)

مجموعه ای از فرآیندها، داده ها و برنامه هایی که به ارائه دهندگان امکان مدیریت شبکه ی خود را میدهد.

اجزای تشکیل دهنده شبکه جی اس ام

SIM

سیمکارت ها به محض قرار گرفتن روی گوشی به طور مستقیم یا غیر مستقیم ارتباط برقرار میکنند و با ارائه شماره و مشخصات مشترک هویت خود را به شبکه اعلام میکنند.

BTS

ارتباط رادیویی بین شبکه ی جی اس ام و گوشی موبایل از طریق ایستگاه های فرستنده BTS برقرار میشود.

BSC

کلیه BTS های یک ناحیه به سیستم BSC متصل و کنترل میشوندو همچنین BSC وظیفه دسته بندی و ارسال اطلاعات به سیستم MSC را به عهده دارد.

TRAU

وظیفه ترجمه و فشرده سازی اطلاعات وارد شده از طریق BSC به سمت MSC و بالعکس را به عهده دارد.

MSC

تعداد زیادی از BSCها به یک MSC متصل میشوند که شبیه به یک مرکز تلفن دیجیتالی عمل میکند و چند شبکه خارجی همزمان میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

HLR

وظیفه ذخیره سازی اطلاعات مربوط به کاربران را به عهده دارد.

VLR

تفاوت این قسمت با HLR تنها در این است که زمانی که کاربر در حال حرکت در یک ناحیه است اطلاعات مکانی آن را ذخیره میکند.

EIR

هر شبکه جی اس ام برای جلوگیری از سرقت دارای یک سیستم تشخیص هویت به نام EIR است. در صورتی که داخل گوشی دزدیده شده سیمکارت جدیدی قرار بگیرد گوشی دزدیده شده با استفاده از این سیستم به راحتی شناسایی میشود.

کاربرد Gsm در ردیاب های خودرو

این سیستم ارائه یک راهکار ارزان قیمت و مناسب برای نظارت بر مسیر وسایل نقلیه توسط کاربر است که همانطور که گفته شد شامل دو قسمت است بخش اصلی آن روی وسیله مورد نظر نصب میشود و اطلاعات مکانی را از طریق تجهیزات Gps دریافت و بوسیله مودم Gsm به بخش گیرنده ارسال میکند. با اتصال دستگاه گیرنده به کامپیوتر و اجرای نرم افزار ردیاب آلفا مسیر حرکتی وسیله مورد نظر قابل مشاهده است. علاوه بر این اطلاعاتی نظیر روشن بودن خودرو، تغییر مکان، آلارم باز و بسته بودن درها و … به صورت پیام کوتاه قابل دریافت است. و فرمانهای داخل اپلیکیشن هم از طریق ارسال پیام کوتاه قابلیت اجرا را دارد.

ردیابهای آنتن دار آلفا

همگی ردیاب های آلفا دارای شبکه Gsm هستند اما مدل ۶۰۳ آلفا این ارتباط را از طریق آنتن Gsm که در کابین خودرو نصب میشود برقرار میکند. این مدل به دلیل استفاده از آنتن های جداگانه خارجی دقت ردیابی بالاتری دارد. مدل ۶۰۳ علاوه بر دقت بالای ردیابی سایر امکانات از جمله هشدارهای ضربه باز و بسته شدن در سویچ هشدار محدوده و سرعت را دارد.

کدام مدل ردیاب مناسب است؟

ردیاب های دارای آنتن خارجی دقت و سرعت بالایی در مسیریابی و انتقال اطلاعات دارند. اما این مدل ها بیشتر مناسب صاحبان خودروهای سنگین و ترانزیتی برای ردیابی و نظارت بر عملکرد راننده است که در جاده های برون شهری یا جاده هایی با آنتن و شبکه ضعیف تردد میکنند.

بهتر است ردیاب خودروهای شخصی مخفی بوده و در دید نباشد. تا سارق نتواند از طریق سیم های داخل کابین سریعا به آن دسترسی پیدا کند. علاوه بر آن دقت و سرعت ردیابی در سایر مدلها دست کمی از مدل ۶۰۳ آلفا ندارد. تنها تفاوت در داخلی و خارجی بودن گیرنده های آنهاست. پس اگر به دنبال خرید ردیاب برای خودرو های شخصی هستید مدل ۶۰۲ آلفا و اگر صاحب کامیون یا ماشین های سنگین هستید و میخواهید عملکرد راننده خود را بسنجید. مدل ۶۰۳ آلفا را به شما پیشنهاد میدهیم. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر با کارشناسان فروش (۰۹۱۲۰۹۱۰۸۸۱) تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *